Sorbet truskawkowy to znakomity pomysł na pyszną “zabawę” razem z dziećmi. Wystarczą owoce, blender i dobre nastroje.
Teraz kiedy sezon na 🍓🍓🍓 truskawki się rozkręca, a lato zbliża się dużymi krokami lody na stałe wpisują się na element “coś słodkiego”. Zaletą sorbetów jest to, że sami decydujemy co i w jakiej ilości blendujemy. Zamiast cukru możemy dodać ksylitol, syrop klonowy lub daktylowy, czy po prostu miodek. Dobrze jest dodać do sorbetu sok z 🍋 cytryny🍋. Dlaczego? Mianowicie, poza walorami smakowymi (bo smak dzięki kroplom cytryny jest wyraźnie podkręcony), mamy jeszcze efekty kolorystyczne (sok z cytryny wydobywa głębię koloru).
Polecam. Jest pysznie!
Wszystkiego smacznego ❣️
Smaki sorbetów możemy maskować dowoli, wykorzystując ulubione owoce. Pamiętajmy o soku z cytryny, który podkręca smak i wyostrza kolor.
Zajrzyj do naszej kuchni, wszystko jest TUTAJ.
Zdjęcia:
Input your search keywords and press Enter.