Brownie przepis podstawowy to proporcje składników, które gwarantują, że za każdym razem ciasto wyjdzie idealne. Brownie? Uwielbiam! Turbo czekoladowe ciasto, które poprawia najgorszy humor, nastraja pozytywnie każdy dzień. Jednak aby upiec prawdziwe Brownie trzeba poznać kilka ważnych faktów.
Po pierwsze, nie wolno go “przemieszać”. Wszystkie składniki po prostu łączymy razem (szczególnie uważać trzeba na jajka aby zbyt długo ich nie miksować). Jeżeli będziemy mieszać / miksować je zbyt długo – napuszymy je zbyt mocno, a to już nie będzie Brownie.
Po drugie temperatura i pieczenie, dobra znajomość swojego piekarnika na pewno będzie tu zaletą. Brownie pieczemy koło 27 – 30 minut w temperaturze 180 – 185 stopni (góra – dół). Patyczkiem sprawdzamy, czy Brownie jest już zwarte, patyczek powinien pozostać suchy. Ciasto należy od razu wyciągnąć z piekarnika, aby przerwać natychmiast proces pieczenia.
Polecam. Jest pysznie!
Wszystkiego smacznego ❣️
Zajrzyj do naszej kuchni, wszystko jest TUTAJ.
Input your search keywords and press Enter.